MILÍKOV / V sobotu se v Domě PZKO v Milíkově-Centru konalo podzimní setkání Klubů žen PZKO. O program se postaraly děti z místní školy a školky, překvapením bylo vystoupení místního ochotnického divadla.

Více než stovka dam z Klubů žen PZKO přijela do Milíkova, aby se vzájemně poznaly, vyměnily si zkušenosti, naučily se něco nového a strávily čas v příjemné společnosti.

„Setkání jsme uspořádali již podruhé. Jsme sehraný tým, kde každý ví, co má dělat, vaříme a pečeme na všechny akce, které náše skupina PZKO pořádá. K snídani jsme připravili dietní sendviče se šunkou a horalské s tlačenkou. K dispozici byl také sladký rohlíček s jablečnou náplní. K obědu bude vývar, řízek s bramborovým salátem a jako dezert ptačí mléko,“ informovala redakci Ewa Brózda, předsedkyně Klubu žen v Milíkově.

Zázračný květ od těch nejmenších

Po krátkém přivítání vzácných hostů vystoupili žáci polské základní školy a mateřské školy v Milíkově. Představili pohádku Zázračný květ, kterou napsal Władysław Młynek. Příjemným překvapením bylo vystoupení amatérského divadelního souboru, který představil jednoaktovku „V síti“ od Izabely Żur. Tato komedie o krizi středního věku rozesmála dámy k slzám.

Plány a semináře

Anna Piszkiewicz, předsedkyně Ženské sekce PZKO, informovala o plánech sekce na příští rok. Na jaře se uskuteční další setkání žen, které budou hostit dámy z Mostů u Cieszyna, a plánuje se také výlet do jihovýchodního Polska.

Zajímavým zpestřením programu byla dílna, kde se dámy mohly naučit vyrábět květiny, ozdoby z materiálů, jako jsou zbytky látek nebo obaly od vajec.

„Děkuji dámám z Milíkova, vše bylo perfektní. Chutné jídlo, bohatý program, zajímavé workshopy, všichni účastníci odjížděli domů velmi spokojeni,“ uzavřela Anna Piszkiewicz.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego