PRAHA / 14. září se na Velvyslanectví Polské republiky v Praze uskutečnila slavnostní akce u příležitosti 135. výročí založení Polského klubu v Praze.

Při této příležitosti přečetl chargé d`affaires a.i. Velvyslanectví Polské republiky v Praze Antoni Wręga blahopřejný dopis státního tajemníka Kanceláře prezidenta Polské republiky Andrzeje Deryho adresovaný představitelům polské komunity v Praze.

Poděkoval v něm za iniciativy a srdce vložené do činnosti Polského klubu v Praze, jakož i za formování pozitivního obrazu Polska v mladé generaci jako země původu, na kterou můžeme být hrdí.

Denní podpora dvojjazyčných rodin

Polský konzul v Praze Artur Łukiańczuk poděkoval Klubu za jeho úsilí v šíření znalostí a budování silné pozice Polska v České republice. Zdůraznil také každodenní podporu členů Klubu dvojjazyčným rodinám a smíšeným manželstvím v jejich vzdělávací a výchovné funkci.

Představení při příležitosti jubilea

Setkání poctilo Divadlo komedie Krakov inscenací s názvem „Očekávaná generace“, režie Jan Korwin-Kochanowski. Hra vypráví příběh Karola Wojtyly předtím, než se stal svatým Janem Pavlem II. Ukazuje sílu odpuštění a sjednocení generací, které navzdory rozdílům dokážou mluvit jedním jazykem.

Zdroj: PAI

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego