BYSTŘICE / Park před Polským domem v Bystřici se v sobotu proměnil v pláž. Organizátoři Hawaii Party, tedy členové Klubu mladých PZKO Gróń v čele s Michaelem Ruckim a Michałem Wolnym, přivezli na místo 60 tun písku!

„Písek přivezla dvě velká nákladní auta. Po akci jej odvezlo šest menších nákladních aut. A přestože jsme měli k dispozici velký bagr, písek nakonec uklízeli všichni dobrovolníci, kteří letošní ročník připravovali a během akce pracovali ve stáncích,“ prozradil Michael Rucki.

Zábava nejen pro děti

Odpolední program začal hrami a aktivitami pro děti, které se vyřádily na skákacím hradu. Samozřejmě také využily obří pískoviště a stavěly různé sochy z písku. Sochy hodnotila porota, mezi jejíž favority patřila mořská panna, aligátor a další zvířata.

Publikum svým vystoupením potěšily tanečnice z taneční skupiny Kathiana, které předvedly polynéské tance a poté vyzvaly diváky, aby se přidali.

Enej to rozjel

Letos byla hvězdou večera polská rocková a folková skupina ENEJ z Olsztyna. Vzhledem k tomu, že zakladatelé skupiny, bratři Piotr a Paweł Sołoduchovi, mají kořeny na Ukrajině, zazněly i ukrajinské melodie. Kapela rozproudila publikum již svou první písní „Radio hello“!

Kapela letos slaví dvacáté výročí svého založení. Během koncertu tak zazněly hity kapely, ale i některé nové písně. Nebyl to první koncert skupiny Enej v České republice, i když první v Zaolší.

„Začátkem května jsme zahájili turné. Toto období je pro nás velmi intenzivní. Koncertujeme prakticky až do poloviny října, pak se zavřeme do studia. Letos nahráváme album koled. Vydáváme také nový singl, takže nás po tomto pro všechny náročném období čeká velmi rušné období,“ řekl těsně před koncertem zpěvák a lídr kapely Piotr Sołoducha.

Po koncertě pokračovala zábava ještě dlouho po půlnoci za doprovodu hudby DJ Boba.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.