TŘINEC / Po dvouleté přestávce se do Třince vrátila taneční soutěž. Ve Sportovní hale STaRS se v sobotu 7. května bojovalo o nejlepší umístění ve všech věkových kategoriích. Konala se tam Taneční liga Moravskoslezské divize 2022 – Memoriál Otona Hily.

Po prezenci na tanečníky čekala sportovní hala plná hudby, tance a úžasné atmosféry, kterou vytvořili nejen diváci, ale i tanečníci. Soutěžilo se v dětských, dospělých i seniorských kategoriích, soutěžilo se jak ve standardních, tak latinskoamerických tancích.

Povzbudit děti opět k pohybu

„Soutěž organizujeme po dvouleté přestávce, je to takový restart po pandemii, která měla negativní dopad nejen na naše děti. Ty před pandemií žily v určitém koloběhu – škola, tréninky, soutěže, najednou ze dne na den zůstaly doma, vyskočily z toho zaběhnutého koloběhu, neměly možnost chodit na tréninky, zvykly si na klidnější životní tempo. Neříkám, že to je vždy špatně, ale dostat děti nejen do tělocvičny, ale i na hřiště, odtrhnout od mobilu, tabletu je někdy těžký oříšek. Doufám, že se vše vrátí do normálu a naše děti se budou hýbat a sportovat,“ řekl Bogdan Sikora, jeden z organizátorů soutěže.

Dopoledne patřilo dětským kategoriím, v poledne o nejlepší umístění bojovaly dospělé kategorie, odpoledne patřilo seniorským párům.

„Soutěžily i dívky sólo, protože chlapci raději hrají fotbal, než tančí. Proto součástí tanečních soutěží je i tato kategorie určena pro dívky, které nemají tanečníka,“ doplnil Sikora.

S tanečním dobrodružstvím můžete začít v každém věku

V posledních letech se společenský tanec stal velmi populární i mezi staršími tanečními páry.

„Jak se říká, začít se dá v každém věku. Když jsme byli mladí, tančili jsme v Tempu. Pak trenérka odešla do zahraničí, klub se rozpadl, my jsme založili rodiny. Když děti vyrostly, naskytla se možnost oprášit své taneční umění v senior-klubu, které vedla Ewa Troszok. Ze začátku jsme trénovali jednou týdně, ale pak nás to tak vtáhlo, že jsme se přihlásili na taneční soutěž, kde jsme uspěli. Momentálně se snažíme trénovat čtyři a pětkrát týdně. Baví nás to hodně. Musíme skloubit práci, rodinu, domácnost, tréninky a soutěže,“ řekli manželé Szurmanovi, momentálně nejúspěšnější pár TK Elánu.

Manželé Szurmanovi měli v Třinci nejpočetnější fanklub, podpořit je přišli nejen děti, ale i další taneční páry z senior klubu. Soutěž pro ně byla úspěšná, protože v kategorii Senior II C – standard i Senior II C – latina nenašli přemožitelé a domů si odvezli dvě první místa.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.