ČESKÝ TĚŠÍN / Na Gymnáziu Juliusze Slowackého v Českém Těšíně se dnes konala písemná část zkoušky z polského jazyka. Studenti měli na výběr ze čtyř témat.

„Zítra budou studenti psát písemné práce z českého jazyka, které jsou součástí profilové maturitní zkoušky. Ve středu čeká studenty zkouška z angličtiny a ruštiny. Od 2. května pak budou probíhat didaktické testy státní části maturitní zkoušky,“ uvedla zástupkyně ředitele Daniela Kulhanek.

Témata písemných prací k maturitě z polštiny

Studenti měli na výběr ze čtyř témat.

„Vybral jsem si téma své autority a vzoru. Psal jsem o svém dědečkovi a naštěstí se mi psalo velmi dobře. V porovnání s tématy z minulých let mi dnešní témata připadala mnohem jednodušší,“ řekl Jan Strumpf ze třídy IVC.

Témata maturity z polštiny v roce 2022

  • Polský romantismus je patronem roku 2022. Jaké nadčasové hodnoty nám tato literární epocha předává?
  • Toto je má autorita a vzor. Kdo je vaším životním vzorem? Zdůvodněte svůj výběr.
  • Je lhostejnost schvalováním zla? Zamyslete se nad tímto problémem, můžete se odvolat na vybrané příklady ze života nebo literatury.
  • Influencer – kariéra budoucnosti, nebo cesta nikam?

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.