ČESKÁ REPUBLIKA, POLSKO / Již šest let je Velký pátek v České republice státním svátkem.

Neznamená to však, že by v tento den byly v České republice zavřené obchody. Dnes můžeme nakupovat ve většině obchodů včetně velkých supermarketů.

Obchody v České republice budou zavřené pouze na Velikonoční pondělí. Obchodní řetězce se rozhodly zavřít obchody 18. dubna, přestože v České republice platí nouzový stav, který ruší omezení prodejní doby pro obchody s prodejní plochou nad 200 m2 během vybraných svátků.

Obchody v Polsku

Vzhledem k tomu, že dnes není v Polsku státní svátek, jsou obchody otevřeny jako v běžné pracovní dny. Některé řetězce prodloužily na Velký pátek otevírací dobu.

Nakupovat můžete i o velikonoční sobotě, ale musíte počítat s tím, že obchody mají v tento den otevřeno do 14 hodin, některé zavírají i dříve.

Na rozdíl od České republiky jsou v Polsku obchody v neděli zavřené. Nakupování je zakázáno i na Velikonoční pondělí.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.