ORLOVÁ LUTYNĚ / Pěvecké sbory „Trallalinki“ a „Trallala“ z polské základní školy v Českém Těšíně se po dvouleté přestávce ve vystupování zúčastnily Krajské přehlídky školních dětských pěveckých sborů. A byly hned úspěšné, získaly dva zlaté diplomy.

Beata Brzóska, která vede oba sbory, neskrývá obdiv ke svým svěřencům. „Polovina dětí vystupovala na jevišti poprvé. Bylo to jejich první vystoupení a hned soutěž,“ zdůrazňuje.

Kromě zlatých diplomů získal sbor „Trallalala“ nominaci jako druhý náhradní sbor na Celostátní přehlídku dětských pěveckých sborů, která se bude konat v Uničově. „To, že jsme byli nominováni, je pro nás velká čest. V Uničově jsme byli již několikrát,“ říká Brzóska.

Vystoupení „Trallala“ se uskuteční tento čtvrtek

Nejbližší vystoupení talentovaných sboristů z Těšína je naplánováno na čtvrtek 7. dubna.

Sbor zazpívá společně s dalšími školními sbory z Českého Těšína na koncertě pro Ukrajinu, který pořádá KASS “ Střelnice“ v 17:00 v kostele Na Nivách.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.