1.Po stopách Velikonoc

Kdy: pátek 8. dubna, 17.00
Kde: Cieszyn

Městská knihovna v Cieszynie zve na přednášku profesora Danela Kadlubce. Etnograf a literární historik, badatel v oblasti kultury, folkloru a jazyka, animátor společenského a kulturního života na Těšínsku bude vyprávět o velikonočních svátcích a o tom, jak je na Těšínsku slavili nasi předkové.

2. Svátky jara

Kdy: od pátku 8. dubna do středy 13. dubna, 13.00-19.00
Kde: Havířov

Na Náměstí Republiky budou denně od 13. hodin připraveny atrakce pro malé i velké: dílničky pro děti, koncerty, vystoupení folklorních souborů, pomlázka, stánkový prodej.

3. Velikonoční procházka

Kdy: pátek 8. dubna, sobota 9. dubna, 14.00-18.00
Kde: Český Těšín

KaSS Střelnice zve na procházku s velikonoční tématikou. Atrakce budou připravené na Nábřeží míru a v areálu KaSS Střelnice. Můžete se těšit na minizoo, občerstvení, velikonoční workshop pro děti a další atrakce.

4. Duety s harfou

Kdy: od pátku 8. dubna do neděle 10. dubna
Kde: Cieszyn

V rámci Mezinárodní soutěže duetů s harfou na zámku Cieszyn bude možné nejen poslouchat účastníky soutěže, ale také se zúčastnit doprovodných koncertů. Koncert laureátů se uskuteční v neděli v 15 hodin v Národním domě. Během soutěže bude možné navštívit výstavu harf.

5. Velikonoce na hradě

Kdy: sobota 9. dubna, 10.00-16.00
Kde: Ostrava

V areálu Slezskoostravského hradu se uskuteční tradiční jarmark s tematickými výrobky, nebudou chybět kejklíři, muzika, divadélko – program pro malé i velké. Zazní lidové písničky, představeny budou tance Lašska a Valašska. Pro děti je připravena pohádka.V hradní galerii si můžete prohlédnout výstavu velikonočních pohlednic, která bude přístupná do 24. dubna.

6. Výstava železničních modelů

Kdy: sobota 9. dubna, neděle 10. dubna 9.00
Kde: Ostrava-Zálom, Středisko volného času

K vidění bude modulové kolejiště v měřítku TT v délce cca 100 m. Pro děti bude k dispozici herní dřevěné kolejiště, kvíz, dílny a další doprovodné aktivity. Vítaným zpestřením pak bude možnost pořízení tematické fotky ve fotokoutku, 3D tisk a potisk hrníčků a virtuální realita.

7. Koncert křesťanské hudby

Kdy: sobota 9. dubna, 16.00
Kde: Cieszyn

Těšínský kulturní dům zve na koncert křesťanské hudby v provedení skupiny TWOI z obce Strumień. Koncert proběhne v rámci Těšínského velikonočního jarmarku, který se koná na náměstí do 16. dubna.

8. Koncert pašijových písní

Kdy: neděle 10. dubna, 17.00
Kde: Cieszyn

Ježišův kostel na Vyšní bráně rozezní v nedělní večer pašijové písně v provedení pěveckých sborů evangelicko-augsburských farností v Cieszyně.

9.Cyklistický memoriál Mariana Palowského

Kdy: neděle 10. dubna, 10.00
Kde: Český Těšín

Memoriál pořádá Cyklistický oddíl PTTS Beskid Śląski. Akce proběhne na trase Český Těšín – Smilovice. Sraz účastníků u byvalé hasičské zbrojnice v Masarykových sadech.

10. Velikonoční jarmark

Kdy: neděle 10. dubna, 10.00-18.00
Kde: Třinec

Tradiční oslava jara na třineckém náměstí Svobody letos nabídne hudbu, ukázku řemesel, lokální speciality, prodej rukodělných výrobků, inspirace pro jarní tvoření a mnoho dalšího. V 10.00 vystoupí kapela Bezmiana, v 11.30 taneční soubor Oldrzychowice, odpoledne pak další pozvané kapely, v 17.10 Martin Chodur.

11. Varhanní koncert prof. Marty Gáborové

Kdy: neděle 10. dubna, 18.00
Kde: Český Těšín

V evangelickém kostele Na Rozvoji vystoupí prof. Marta Gáborová ze Slovenska. Akci pořádá Evangelický sbor a.v. ČCE.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.