BYSTŘICE / V Bystřici se dnes konal Koncert pro Ukrajinu. Diváci, kteří přišli do evangelického kostela, věnovali Ukrajině 76 390 korun.

V rámci programu vystoupila skupina Simcha. Zazpívali žáci místní polské a české školy a Klára Sikorová, kterou na klavír doprovázel Vojta Špiller.

Polskou základní školu St. Hadyny v Bystřici reprezentovaly Marta Wałach, Nora Rusnok a Justyna Navrátil. Koncertem provázel starosta obce Roman Wróbel. Na závěr koncertu pronesl farář Jan Wacławek modlitbu.

Vybrané finanční prostředky putovaly do Slezské diakonie, která ve Smilovicích brzy přijme 39 lidí prchajících před válkou na Ukrajině.

Finanční prostředky budou použity na nákup základních potřeb pro matky a děti, které sem přijely jen s tím málem, co si stihly sbalit před útěkem ze své vlasti.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.