MOSTY U JABLONKOVA / V lyžařském středisku v Mostech u Jablunkova se v sobotu po roční přestávce způsobené pandemií konal 24. ročník lyžařských závodů Beskydská lyže. Hlavním pořadatelem akce byla obec Mosty u Jablunkova.

Beskydské lyže se letos zúčastnilo více než 170 závodníků ze základních škol, včetně polských, od Mostů u Jablunkova až po Vendryni. Přestože počasí bylo jarní, podařilo se organizátorům připravit všechny tři disciplíny – slalom, běh na lyžích i snowboarding. Školu mohli v každé kategorii reprezentovat dva soutěžící.

Soutěž se opět konala v sobotu, aby rodiče a prarodiče mohli povzbudit své děti a vytvořit sportovní atmosféru.

Každý účastník obdržel malý dárek. Nejlepší školou se stala Základní škola z Mostů u Jablunkova, která získala pohár. Předtím pohár dvakrát za sebou získala Základní škola H. Sienkiewicze v Jablunkově.

Čekání na výsledky zpříjemnila kapela Izabel z Českého Těšína.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego