TŘANOVICE / V pátek Místní skupina PZKO Třanovice uspořádala v kulturním domě ples a v neděli se členové MK PZKO opět sešli, tentokrát ve vlastním domě PZKO, na členské schůzi.

Na začátku schůze vystoupily děti z polské základní školy v Hnojníku s krátkým pásmem písní a básní. Poté předsedkyně Barbara Filipiec připomněla činnost MK v uplynulých dvou letech. Členové se seznámili s účetní závěrkou a zprávou o činnosti tanečního souboru.

Nová předsedkyně

Protože se dlouholetá předsedkyně Barbara Filipiecová rozhodla odstoupit ze své funkce, členové jí za její dlouholetou práci poděkovali květinami a malým dárkem.

Důležitým bodem programu byla volba nového výboru organizace. Bylo zvoleno třináct členů výboru, kteří se po diskusi odebrali do oddělené místnosti, kde proběhly volby nového předsedy organizace. Nová předsedkyně Dagmar Kluzová byla zvolena hned v prvním kole tajné volby. Funkci 1. a 2. místopředsedy budou nadále vykonávat Marian Jochymek a Ryszard Jochymek.

„Rádi bychom poděkovali všem členům a příznivcům MS PZKO Třanovice za jejich čas, obětavost a nadšení, se kterým do našeho Domu přicházejí. Nové předsedkyni a členům výboru přejeme hodně sil a štěstí při realizaci dalších skvělých projektů,“ zdůraznili členové místní skupiny.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego