KARVINÁ / V neděli 23. ledna se v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné-Fryštátě uskuteční třetí ročník Festivalu koled Karviná 2022. V programu vystoupí pěvecké sbory Polského kulturně-osvětového svazu v ČR a církevní sbor z Karviné.

„Rád bych všechny pozval na Festival koled v Karviné. Kromě sborů, které se oficiálně zúčastní festivalu, vznikne na místě ještě jeden sbor, který budou tvořit všichní přítomní. To znamená, že každý, kdo přijde do kostela, si může společně zazpívat nejkrásnější polské koledy. Festival koled pořádá MS PZKO v Karviné-Darkově se smíšeným sborem Lira. Takový festival pořádáme každé dva roky, tentokrát to bude již třetí ročník,“ oznámil vedoucí smíšeného pěveckého sboru Lira Tadeusz Konieczny.

Festival pořádá smíšený pěvecký sbor Lira Místní skupiny PZKO v Karviné-Darkově. Spolu s ním vystoupí smíšený pěvecký sbor Dźwięk z Karviné-Ráje, mužský pěvecký sbor Hejnał-Echo z Karviné-Fryštátu a Římskokatolický farní sbor z Karviné. Hostem bude také Mužský sbor Gorol z MS PZKO v Jablunkově.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego