BRNO / Polský klub „Polonus“ v Brně se ve čtvrtek proměnil v uměleckou dílnu – díky floristickým workshopům, které se zde konaly již počtvrté. Tématem dílny byly vánoční ozdoby.

Workshop vedl zkušený florista Ing. Lukáš Kouřil, který poskytl spoustu materiálu k tvoření a představil různé techniky kombinování jehličnatých větviček, suchých materiálů s živými květy a vánočními ozdobami, čímž vznikly zajímavé efekty.

Pak se všichni pustili do práce a začali vyrábět své vlastní ozdoby a vánoční dekorace. V praxi to vypadalo tak, že dámy měly na starosti tvorbu, zatímco muži sloužili jako „poradci“ a „přidržovatelé“.

Výsledky této symbiózy byly brzy vidět – vznikly krásné věnce, které budou zdobit vánoční stoly polských rodin. S ohledem na blížící se Štědrý den účastníci připravili také krásný adventní věnec do klubovny.

Danuta Koné Król

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.