SKŘEČOŇ / Skromná oslava 95. jubilea smíšeného pěveckého sboru Hasło se konala v sobotu 9. října ve skřečoňském Domě PZKO. Setkání se zúčastnili současní i bývalí sboristé.

Akci zahájil předseda Místní skupiny PZKO Czeslaw Gałuszka, který srdečně přivítal hosty, mezi nimiž byly i Kamila Smigová a Jana Leparová z bohumínské radnice a delegace ze spřáteleného města Grodków v čele se starostou Markem Antoniewiczem a předsedkyní grodkowského spolku milovníků země Janinou Podgórnou. Poděkovali sboristům za jejich vytrvalost a povzbudili je k další činnosti.

Hosté popřáli souboru vše dobré, předali kytice a blahopřejné dopisy dirigentce sboru Ireně Szeliga a organizační vedoucí souboru Beatě Grzebień. Jubilejní stuhu na prapor sboru slavnostně připevnila Mariella Górniok, dlouholetá členka sboru. Na počest jubilanta pak zazněla tradiční píseň „Sto lat“.

V září letošního roku, po přestávce způsobené epidemií koronaviru, soubor obnovil zkoušky, takže nebylo možné připravit nový repertoár, a z tohoto důvodu se nekonal tradiční koncert sboru-jubilanta. Akce byla pojata jako společenské setkání současných i bývalých sboristů spojené se společným zpěvem všech přítomných účastníků za doprovodu M-Bandu Michala Veselého.

(D.G.)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.