1. Filmové babí léto

Kdy: do 12.  prosince
Kde: Bystřice, Kino

29. ročník festivalu pokračuje projekcemi dalších filmů. Tento týden se bude promítát od čtvrtka do neděle. Diváci zhlédnou např. filmy
„25 lat niewinności“, „Psy 3“, „Amatorzy“. V sobotu ve 20.00 proběhne koncert Piotra Bukartyka.

2. Troje ročních období – Napříč žánry

Kdy: pátek 8. října, 18.05
Kde: Bystřice, sborové centrum LECAV

Na koncert z cyklu Troje ročních období zve obec Bystřice. Vystoupí Zbigniew Kaleta (klarinet, saxofon) a Adam Farana (klavír). Koncert zaujme nejen perfektním instrumentálním provedením, ale také střídáním nástrojů a žánrů.

3. Weekend s Food trucky

Kdy: pátek 8. října, 15.00-21.00, sobota 9. října a neděle 10. října, 12.00-21.00
Kde: Cieszyn, Zámecký pivovar

Od pátku do neděle bude možné ochutnat pochoutky z koutů celého světa. Přehlídka světových jídel přiveze do Cieszyna nejrůznější speciality, jídlo se bude prodávat v mobilních restauracích – food truck.

4. Hypnotizér Jakub Kroulík

Kdy: pátek 8. října, 17.00
Kde: Karviná-Mizerov, literární salón

Regionální knihovna Karvina zve na besedu spojenou s autogramiádou s populárním českým mentalistou a hypnotizérem k jeho knize Hypnóza – její moc a síla. Rezervace: k6dospele@rkka.cz, 558 849 506.

5. Różne oblicza piękna – výstava fotografií Elżbiety Dzikowské

Kdy: od pátku 8. října do pátku 29. října
Kde: Cieszyn, Biblioteka Miejska

Výstava bude k vidění v době, kdy bude otevřena knihovna. Prezentovány budou fotografie cestovatelky Elżbiety Dzikovské, spoluautorky televizního pořadu „Pieprz i wanilia“. V knihovně je taky možnost koupit knihy s autogramem Dzikovské: její album „Drzwi i Okna Świata“ a knihu Romana Warszewského „Dzikowska. Pierwsza biografia legendarnej podróżniczki”.

6. Premiéra Polské scény

Kdy: sobota 9. září, 17.30
Kde: Český Těšín, Těšínské divadlo

Pokračuje Mezinárodní divadelní festival Bez hranic. V rámci festivalu mohou diváci zhlédnout novou hru Polské scény Těšínského  divadla – inscenaci Balladyny od Juliusze Słowackého v režii Bogdana Kokotka. Hra bude předvedená v pátek v 10. hod v rámci generální zkoušky, premiéra proběhne v sobotu v 17.30.

7. Sobota v Amosu

Kdy: sobota 9. října, 9.00-12.00
Kde: Český Těšín, SVČ Amos

Všechny kreativní duše, děti a dospělé, zveme v sobotu do Střediska volného času Amos. Na výběr budou 3 workshopy: drátkování, mýdlový workshop a kuchařská show S Italem v kuchyni. Všechny workshopy jsou vhodné i pro začátečníky. Cena 150 kč, hlásit se můžete do pátku 8 října.

8. XIX Rajd Górski im. Jerzego Kukuczki

PTTK oddíl Wisła zve na XIX ročník mistrovství na horských cestách mezi Wislou a Istebnou. Cíl je v amfiteátru v Istebné. Doprovodný program: beseda s manželkou alpinisty Jerzeho Kukuczky, ukázky záchranné techniky horské služby GOPR, hry a soutěže. Podrobný program a přihlášky: www.pttk.wisla.pl.

9. Koncert Heleny Vondráčkové

Kdy: sobota 9. října, 19.00
Kde: Třinec, Trisia

Legenda české pop music a držitelka mnoha světových ocenění Helena Vondráčková vyjela na podzim na odložené česko-slovenské turné, které mělo původně začít na jaře. V Třinci vystoupí s kapelou Charlie Band.

10. Letající draci

Kdy: sobota 9. října, 8.00-16.00
Kde: Archeopark Chotěbuz-Podobora

Archeopark zve na celodenní akci pro celé rodiny. Celý den budete moci vytvářet létající draky různých tvarů a vyzkoušet si, jak jim jde létáni.

11. O nejlepšího Pexesmana

Kdy: sobota 9. září, 10.00.
Kde: Mosty u Jablunkova, knihovna

Knihovna v Mostech u Jablunkova zve na soutěž „O nejlepšího Pexesmana“. Startuje se ve čtyř kategoriích: děti MŠ a 1. třídy, žáci 2. – 5. třídy, žáci 6. – 9. třídy a mládež nad 15 let společně s dospělými. Přihlásit se můžete do čtvrtka 7.10. (558 368 014, knihovna@mostyujablunkova.cz).

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.