BYSTŘICE / V pátek odpoledne jste se v bystřickém parku PZKO mohli přenést o 40 let zpátky, kdy se na polské scéně začaly objevovat rockové kapely jako Perfect, Lady Pank nebo Budka Suflera.

Hudební skupina Contiband připravila více než tříhodinový koncert největších hitů nejslavnějších polských rockových kapel. Ve druhé části koncertu se vedle polských hitů objevily i hity zahraniční.

„Situace způsobená koronavirem byla pro mnoho lidí velmi těžko snesitelná. Na jednom ze setkání se objevil nápad uspořádat před Zlotem nějakou akci nebo koncert. Koncert měl být východiskem pro pořádání dalších v naší oblasti,“ říká starosta Bystřice Roman Wróbel.

„Nápad se setkal s velkou podporou členů PZKO. A protože jsem před několika měsíci viděl video, na kterém skupina Contiband hrála polské rockové hity, bylo jasné, kterého interpreta pozvat,“ vysvětlil Wróbel.

Bylo zřejmé, že lidé se na takovou akci velmi těšili. Na koncert skupiny Contiband přišlo více než 500 lidí.

Další akcí PZKO Bystřice bude tradiční Zlot, který se uskuteční 4. září. Poslechnout si budete moci kapely Akurat, Zakopower, Hetman, Adontker a Animal Rock.

(MR)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.