Kvůli koronaviru nemohou harceře normálně fungovat. Nemohou se setkávat na pravidelných setkáních, výletech a kempování. Den zamyšlení se blíží a harceře slibují, že ho stráví společně. Alespoň ve virtuální podobě.

Den zamyšlení je oslavou přátelství, každoročně ho slaví 22. února skautky a skauti po celém světě. Slaví se na den narození zakladatele skautingu Sira Roberta Baden-Powella (1857) a jeho ženy Olave Baden-Powell (1889). Nápad určení tohoto svátku se zrodil na 4. Mezinárodní konferenci skautek v roce 1926 ve Spojených státech.

Polské harcerstvo v České republice svolává 21. února od 18:00 do 18:30 centrální online setkání u příležitosti Dne zamýšlení. Skauti zvou ke sledování streamu všechny – aktivní a neaktivní členy, rodiče a podporovatele polského harcerstva v České republice.

Cílem setkání je sjednotit komunitu a prezentovat jednotu i přes to, že došlo kvůli pandemii k pozastavení aktivit a zdůraznit to, že harceře jsou součástí světového skautského hnutí.

Jak se můžete připojit?

Živý přenos bude zahájen na Youtube 21. 2. v 18:00. Každý sledující se může akce účastnit aktivně. Připravené budou ankety, kvízy a další zajímavé interaktivní body programu.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego