KRAKOV, BOCHNIA / Na výlet spojený s koncertem se v doprovodu přátel a nejbližších vydali členové sboru Dźwięk. Dvoudenní výlet, který trval ve dnech 5.-6. října, vedl do Krakova a Bochně.  

Organizační stránku výletu si vzala na starost Ksenia Stuchlik. V realizaci byly nápomocné finanční prostředky, které sbor získal díky projektu z Funduszu Rozwoju Zaolzia. Sboristé měli také ohromnou radost z toho, že se podařilo najít místo, kde během výletu budou moci zazpívat před publikem. 

Smíšený sbor Dźwięk působí v Místní skupině Polského kulturně-osvětového svazu v Karviné-Ráji a pokračuje tak ve skoro stoleté tradici sborového zpěvu v tamní městské části. Vedoucím sboru je Barbara Tomanek, organizačním vedoucím pak Antoni Tomanek. 

První zastávkou byl Krakov. Autobus zastavil pod Wawelem, odkud se výletníci vydali pěšky na Rynek Główny. Další zastávkou byly Łagiewniki a církevní komplex Sanktuarium Bożego Miłosierdzia. Účastníci výletu strávili noc v Bochni, na druhý den dopoledne zazpívali v Proszówkach v novém kostele během mše. Pod taktovkou Barbary Tomanek sbor zazpíval několik skladeb a sklidil potlesk.

Pak se všichni vydali na prohlídku solní šachty, kde v podzemí, v kapli sv. Kingi také zazpívali. Nutno dodat, že šachta Kopalnia Soli Bochnia je nejstarší solní šachtou v Polsku, a přitom je méně známa než Wieliczka.  V podzemích najdeme restauraci a hotel.

CR

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego