NÝDEK / První zastávkou jubilejního koncertního turné Souboru písní a tanců Olza a kapely Lipka byl Dům PZKO v Nýdku.

V neděli nebyla v sále Domu PZKO volná židle. V publiku seděli nejen místní folklórní nadšenci, ale také bývalí členové souboru Olza a příznivci z okolních obcí.

Týmy připravily komorní program. Pokud si však někdo myslí, že tímto soubory nabídly menší podívanou než velká show na obrovské scéně, je na omylu.

Účinkující dokonale využili blízkost publika. Diváci mohl sledovat nejen tance těšínských měšťanů, ale také slovenský a český folklór. Samozřejmě nepomohly chybět polské národní tance, kujawiak a oberek.

Mezi jednotlivými tanci si měli diváci možnost poslechnout vyprávění o vodě, které připravil Gabriel Kopeć. Během koncertu kapela Lipka hrála skladby ze svého nejnovějšího alba “Na granicy”. 

Pokud tedy chcete hostit Olzu a Lipku u sebe v Domě PZKO, stačí kontaktovat vedení Olzy a stanovit datum. Oba soubory rády vystoupí tam, kde je lidé pozvou. 

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.