Pánové z Těrlicka-Kostelce předčasem založili Klub uchvacujících mužů bez létajících strojů (Klub Wspaniałych Mężczyzn Bez Latających Maszyn). A přišli na to, že by mohli brát svá dítka na prázdniny v rámci akce Léto s tátou („Lato z tato”), aby si prázdnin užily také mamky. Nutno dodat, že mladší otcové z Klubu aktivního táty (Klub Aktywnego Taty, KAT) dopřávají svým polovičkám volno i v zimě v rámci akce Zima s tátou.  

Vraťme se však k létu. Letošní Léto s tátou, tedy akce pro otce a děti, se tentokrát konala od 30. května do 2. června v Krásné pod Lysou horou. A jednalo se již o desátý ročník. Osm otců se staralo  o zhruba dvacet dětí, přičemž nejstaršímu bylo 13 let, nejmladšímu pak rok a tři měsíce. „Pravdou je, že konkurujeme mezi sebou, který z nás vezme nejmladší dítě,“ prozradil Marian Jochymek, jeden z pořadatelů.   

„Odjíždíme ve čtvrtek, vracíme se v neděli. Pokaždé připravíme nějaké ústřední téma, které dětem prozradíme až na místě. Letos děti musely pomoct vládci živlů Empedoklésovi, kterému Galenos ukradl dovednost vládnout ohni a vodě. Úkolem dětí bylo mu tyto dovednosti vrátit. Když se jim to povedlo, přesněji řečeno, když splnily několik úkolů, například nanosit dříví z lesa anebo naplnit hrnce vodou, setkaly se s Empedoklesem, který jim předal poklad,“ popsal čtyřdenní akce Jochymek.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.