ČESKÝ TĚŠÍN / Předškoláci s osmnácti polských mateřských škol z celého Zaolší – od Bukovce po Dolní Lutyni – se dnes  zúčastnili Přehlídky recitace pro mateřské školy, kterou uspořádala Macierz Szkolna v RC v kulturním centru Sřelnice.

Anna Plášková a Tomasz Tacina z mateřské školy v Horní Suché

Bylo to již patnáctý ročník akce, která vytváří příležitost kontaktu s polskou poezií pro předškoláky z celého Zaolší. Děti recitovaly básně různých polských autorů, od známých textů Brzechwy, až po básně méně známé.

– Podle mě každý, kdo dnes stanul na tomto jevišti, je hrdinou, všichni jste celebrity – konstatoval předseda matice Tadeusz Smugała, když účastníkům předával diplomy a ceny. Všichni dostali stejné ceny, protože všichni byli stejně skvělí. Smugała poděkoval rovněž rodičům a učitelům, kteří děti na vystoupení připravili. Podotkl, že recitovaní básně pro někoho, kdo ještě neumí číst, není lehkou záležitostí.

Předškoláci odcházeli ze Střelnice vysmátí a s cenami. Kdo ví, možná svojí budoucí kariéru spojí se scénou?

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego