POLSKO / Institut národní paměti (Instytut Pamięci Narodowej) vyhlásil soutěž pojmenovanou Neporažení 1918. Oběti totalitarismů. Zúčastnit se ji mohou žáci základních a středních škol, žáci polských škol za hranicemi Polska, členové mládežnických organizací (například harceře) a také soukromé osoby.   

Soutěž má vzdělávací charakter. Jejím cílem je vzbudit zájem mladých lidí o nejnovější dějiny Polska tím, že ve svých obcích a městech najdou lidi, kteří jsou držiteli Kříže nebo Medaile nezávislosti, a kteří se během druhé světové války nebo poté stali oběťmi totalitarismu – nacistického, sovětského nebo komunistického.

Úkolem účastníků soutěže je najít osobu, která byla oceněna Křížem nebo Medaili nezávislosti, anebo Křížem nebo Medaili nezávislosti s meči a  stala se zároveň obětí totalitarismu, a natočit o ní film (ne kratší než 3 minuty a ne delší než 5 minut). Zároveň účastníci soutěže musí popsat, jak se tyto informace díky ním dostaly do širšího povědomí v místě, kde žijí.

Pravidla soutěže, přihlášky a další soubory potřebné k účasti naleznete na internetových stránkách pořadatele soutěže. Registrace probíhá do 19. dubna.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego