TĚRLICKO / Rozvoj kompetencí v oblasti zdravého stravování je cílem nového přeshraničního projektu pojmenovaného Chutně a zdravě bez hranic, který realizují Polská základní škola Żwirki a Wigury v Těrlicku se základní školou č. 6 v Cieszyně.
Žáci z těchto škol mají už za sebou první setkání, jehož ústředním tématem byly ovoce a zelenina, konkrétně společná příprava chlebíčků a džusů se zdravých surovin. Žáci se rovněž dozvěděli mnoho informací na téma sušení ovoce a zeleniny, a žáci z Polska poznali jejich české názvy.
Dalšími tématy, které účastníky projektu čekají jsou: Od zrnka k bochníku, Zdravé obědy, Zdravé nápoje. V plánu je napsaní i společné kuchařky – s českými a polskými předpisy, včetně polsko-českého slovníčku.
BS
Štítky: PZŠ Těrlicko
Komentáře