JABLUNKOV / Tradice, folklor, placky nebo kroje. To jsou součásti originální akce Folk & Roll. Její druhý ročník se bude konat již tuto sobotu v Jablunkově. Vše propukne v 19 hod. v Rock Café Southock.

Když folklórní akce, tak nemůžou chybět ani regionální soubory. Vystoupí tedy Kapela Bukoń, ZPiT Olza, Gorol nebo Mionší. A kromě toho hosté z Rumunska a Ukrajiny. V první případě se jedná o rockovou kapelu Dirty Shirt. V druhém případě z Ukrajiny přijede Joryj Kłoc, tedy soubor čtyř umělců ze Lvova, kteří se snaží experimentovat s tradičními ukrajinskými písněmi.

Atmosféru doplní známé i chutné placky, bachora nebo „starka ze starzikym“. Zajímavostí je i to, že vše budou sledovat a zaznamenávat kamery České televize. Více informací najdete zde.

kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.