TĚRLICKO/ V neděli odpoledne zazněla v Polském Domě v Těrlicku-Kostelci polská hymna, po ní pak začaly oslavy sta let nezávislosti Polska. Spolu s místními Poláky slavila i velvyslankyně Polska v Praze Barbara Ćwioro a hosté z druhého břehu Olzy.

Před zahájením oslav předseda Místní skupiny PZKO Těrlicko-Kostelec provedl velvyslankyni Polským Domem a shrnul činnost členů tamní MS, která zahrnuje i péči o památku dvou slavných polských letců Franciszka Żwirko a Stanisława Wigury.

V rámci kulturního programu vystoupili žáci z Polské školy Żwirki a Wigury v Těrlicku. Tančili, zpívali a recitovali. Pak se o hudební stránku akce postarala skupina Lambordzieje z Chořova, která účastníkům akce dopřála nadílku polských hitů.

Polská velvyslankyně věnovala žákům školy balíček vlasteneckých her a harceřské uniformy dvěma novým harceřům.

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego