ČESKÝ TĚŠÍN / Výstavy, koncerty, přednášky. Oslavy nezávislosti Polska mají různé formy. Další z nich, tentokráte pohybově zaměřenou, nabízí Polskie Towarzystwo Turystyczno-Sportowe Beskid Śląski, které zve na Bieg Niepodległości (Běh nezávislosti). Ten se bude konat v neděli 11. listopadu v Parku Adama Sikory. Zajímavostí je, že běžci vystartují na znamení polské velvyslankyně v ČR Barbary Ćwioro, která již zítra přijede do regionu s pracovní návštěvou.

Iniciátorem Běhů nezávislosti pořádaných mimo hranice Polska, které se právě 11. listopadu budou konat ve všech koutech světa, kde žijí Poláci, je Polski Komitet Olimpijski (Olympijský výbor Polska) společně s Stowarzyszenie „Wspólnota Polska”. 

Pořadatelem místní verze, která bude v neděli v Parku A. Sikory zahájena v 10 hod., je Sekcja Sportowa PTTS BŚ (Sportovní sekce Beskidu Śląskiego). Mládež do 15 let poběží 959 m, zbytek závodníků si v disciplíně běhu nebo nordic walking bude muset poradit „mílí nezávislosti“, tedy vzdáleností 1918 m.

red

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.