VARŠAVA / Delegace Polského kulturně-osvětového svazu a Kongresu Poláků se společně vydaly do Varšavy. Delegaci PZKO vedla předsedkyně svazu Helena Legowicz, Kongresu Poláků pak jeho předseda Mariusz Wałach.

Cílem této služební cesty byly rozhovory na ministerstvu zahraničních věcí, v kanceláři prezidenta RP,  a s předsedy Sdružení „Wspólnota Polska” a Nadace  „Pomoc Polakom na Wschodzie”.

– To, že jsme přijeli společně a mohli jsme tak komplexně prezentovat problémy, které musíme na Zaolší řešit, bylo ve Varšavě přijato velmi pozitivně. Domnívám se, že pokud budou problémy tímto způsobem prezentovány, pak lze očekávat i komplexní řešení – stručně shrnula společnou návštěvu Helena Legowicz.

Spolu s předsedy se delegace zúčastnili i místopředsedové organizací – Andrzej Suchanek za PZKO a Józef Szymeczek za Kongres Poláků.

red

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.