Vybrali jsme pro Vás pár tipů, kam vyrazit o víkendu. Už od pátku vás čeká řada zajímavých akcí.

1.„Nad Betlejem…”

Na jedinečné představení s vánoční tematikou zve Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Cieszyńskiej im. Janiny Marcinkowej. Představení „Nad Betlejem…” bude možné zhlédnout v pátek v 18 hod. a v sobotu v 17.

2. Novoroční koncert ve vídeňském stylu

V páteční odpoledne doporučujeme zajet do polského Ustroňe. V koncertním sále kulturního domu Prażakówka od 18 hodin proběhne Novoroční koncert ve vídeňském stylu. Zahraje Orkiestra Salonowa Profesora Hilarego Drozd.

3. Gorolski bal

Folklorní soubor Gorole z Mostů u Jablunkova spolu s Místním spolkem PZKO zvou v sobotu na 40. ročník Mezinárodní přehlídky lidových kapel a folklorních souborů, po níž následuje tradiční Bal gorolski. Vše se koná v prostorách domu PZKO „KASOWY“ v Mostech u Jablunkova. Začátek je v 17 hod.

4. Novoroční výšlap na Skalku

Společně s turisty z PTTS „Beskid Śląski” se můžete v sobotu vydat na Skalku. Sraz mezi 9.30 -11.30 hodin. K chatě můžete dojít libovolnou trasou.

5.  Koncert koled v Jablunkově

V sobotu v kostele Božího těla v Jablunkově vystoupí během tradičního koncertu koled pěvecké sbory. Na koncert zve pěvecký sbor Gorol, kromě něj vystoupí i školní pěvecký sbor Jabłoneczka. Začátek v 16 hodin.

6. Turnaj ve stolním tenisu

Místní skupina PZKO a obec Hrádek zvou na Novoroční turnaj ve stolním tenisu. Turnaj v restauraci „U Burého” trvá dva dny, v prvním dnu se zápolí v dětských a mládežnických kategoriích, v druhém dni hrají dospělí a senioři. Prezentace je od 8 do 8.30 hodin.

7. Tříkrálový průvod

Sváteční období završí v Třinci v sobotu slavnostní Tříkrálový průvod. Kašpar, Melichar a Baltazar na koních se vydají v 16 hodin z náměstí T. G. Masaryka směrem k náměstí Svobody, kde se zastaví u kulturního domu Trisia před živým betlémem. Součástí akce bude i kulturní program a také občerstvení.

8. Novoroční koncert

Macierz Ziemi Cieszyńskiej pořádá v neděli novoroční koncert v Divadle A. Mickiewicze. Od 18 hod. vystoupí Orkiestra Kameralna Artis pod vedením Jean-Claude’a Hauptmanna.

9. Novoroční setkání

Na novoroční setkání v Domě PZKO v Orlově-Porubě jsou srdečně zvání nejen členové Místní skupiny PZKO. Setkání začne v 15 hodin, na programu je mj společné zpívání koled.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.