Na nadcházející víkend se chystá řada zajímavých akcí.

1. Koncert „Nowy Rok bieży”

Školní pěvecké sbory Wiolinki a Crescendo vystoupí v pátek v evengelickém kostele v Bystřici. Mladí sboristé z místní polské školy zvou na koncert „Nowy Rok bieży” od 17 hodin.

2. Vernisáž Dariny Krygiel

V Galerii Šíp v Domě s pečovatelskou službou Senior v Bystřici budou od pátku k vidění obrazy Dariny Krygiel. Vernisáž proběhne v 17 hodin. Tvorbu Dariny Krygiel bude možné zde shlédnout do 23 února.

3. Obrazy z dob normalizace

Těšínské divadlo zve na vernisáž výstavy Bronislava Liberdy Obrazy z dob normalizace. K vidění bude tvorba Liberdy z let 1970-1980. Vernisáž v sobotu v 16.30 hod. Výstava potrvá do 11 února.

4. Cesta do pravěku

Vydejte se o víkendu na cestu za našimi prapředky. Archeopark v Chotěbuzi připravil pro návštěvníky zábavnou vzdělávací hru s archeologickými kufříky plnými napodobenin pravěkých nástrojů, obleků a jiných předmětů. Akce proběhne od 8 do 16 hodin.

5. Těšínský ples

Až do ranních hodin se budou bavit účastníci XIV Těšínského plesu, většina z nich oblečená do regionálních krojů. Zábava začne v sobotu v 19 hodin v restauraci Kasztanowy Dwór. Vystoupí soubor Šmykňa, k tanci a poslechu budou po celý večer a noc hrát kapely Šmykňa a Wałasi.

6. Tříkrálový koncert

Městský dům kultury v Karviné zve na Tříkrálový koncert do Kostela Povýšení sv. Kříže ve Fryštátu, v sobotu od 16 hodin. V první části zazní Chvála koled v podání Koncertního sboru Permoník Ve druhé části zazní Missa Brevis Pastoralis Jiřího Pavlici v podání Janáčkova Komorního Orchestru.

7. Festival koled

Pěvecký sbor Lira a jeho hosté vystoupí v nedělí v Kostele Povýšení sv. Kříže v Karviné od 15 hodin. Během Festivalu koled zazpívají krom Liry sbory Dźwięk, Hejnał-Echo, kamerální pěvecký sbor farností SCEAV v Karviné a speciální host – Lumec Crucis římsko-katolické farností z Jastrzębia-Zdroje.

8. Do nového roku s harfou

Na koncert s harfou v hlavní roli zve v neděli Ewa Jaślar. V Café muzeum vystoupí od 16 hodin těšínská harfistka Ewa Jaślar a její hosté. Bude to už druhý ze serie lednových koncertů pořádaných v Café muzeum. O týden později vystoupí zde TO-MA-TO, poslední neděli pak Bogdan Firla.

9. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Koncerty, workshopy, zábavné akce a hlavně – veřejná sbírka budou součásti finále polské celostátní benefiční akce Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, která se bude v neděli konat také v Cieszyně. Výtěžek bude věnován nadací WOŚP.

10. Plavání s otužilci

Pokud se chcete zúčastnit nedělní akci na náměstí v Cieszyně, stačí vzít sebou… ručník a plavky. Rozhodně budete potřebovat i trochu odvahy. Místní otužilci zvou na společné plavání. Na náměstí budou umístěny nádrže z ledovou vodou.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.