Nevíte, co budete dělat o víkendu? Máme pro vás několik nápadů:

1.Colours of Ostrava

Multižánrový mezinárodní hudební festival v Dolních Vítkovicích začal už ve středu a bude pokračovat do soboty. Colours of Ostrava letos nabízí přes 300 programových bodů na 20 otevřených i krytých scénách – koncerty, diskuse, divadla, filmy, workshopy i výtvarné aktivity.

2. Ampli Fire v Avionu

V rámci hudebního salonu v českotěšínské kavárně-čítárně Avion vystoupí v pátek Ampli Fire, mladá skupina, které frontmenem je nadaný Przemek Orszulik. Během koncertu uslyšíte pop, rock a vlastní tvorbu kapely. Začátek v 17 hodin.

3. Stonavská pouť

Tradiční pouť u Kostela sv. Maří Magdalény v Stonavě můžete navštívit v sobotu a neděli. Na programu budou pouťové atrakce, soutěž v kosení trávy, zábava v Parku PZKO, lunapark, atrakce pro děti. V neděli v 16 hod. koncert korejských sólistu v doprovodu Janáčková symfonického orchestru.

4. Na bicyklu za poznáním

Místní skupina PZKO Karviná-Fryštat pořádá výlet na kolech Na bicyklu za poznáním. Sraz u Domu PZKO v 9 hod. Cyklisté zastaví mj u zámku v Kończicích, u dřevěného kostela v Kaczycích a u fryštátského zámku. Od 16 hod. posezení na zahradě Domu PZKO.

5. Slavnosti na hřišti

Obec Milíkov zve na Slavnosti na hřišti, nebo-li traktoriádu. Soutěžit se bude na všem, co jezdí po poli, na programu budou i doprovodné akce, olympiáda spolků, zábavný program pro děti a koncerty. Zahájení ve 13 hodin.

6. Léto na zámku aneb prázdniny vrcholí

Po celý víkend návštěvníky karvinského Zámku čeká zajímavý program – komentované prohlídky letního zámeckého parku, letní divadlo v zámeckých komnatách, v neděli projížďka kočárem za symbolických 20 korun a další atrakce.

7. Výroba monoxylu

V sobotu a v neděli můžete v Archeoparku v Chotěbuzi sledovat výrobu monoxylu, nejstaršího plavidla používaného už od dob neolitu. Tým archeologů se zde pokusí o jeho rekonstrukci pomocí postupů a nástrojů z doby bronzové.

8. Šance 1947

V sobotu opevnění Velká Šance v Mostech u Jablunkova ožije posádkou z roku 1647. Od 10 hodin bude možné vidět například dobovou módní přehlídku, dobovou kuchyni, verbování a výcvik posádky nebo dobové lékařství či fortifikační práce. Pro děti jsou připravené úkoly.

9. Prázdninový ostrov fantazie

Přijďte v sobotu do Karviné – zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi s písničkami a soutěžními úkoly pro děti se bude konat na Masarykově náměstí od 16 hodin. Těšit se můžete na Zdeňka Kačora a soubor Nahodile.

10. Letní promenádní koncerty

Letní promenádní koncerty se konají každé dva týdny v neděli v parku za kulturním domem v Havířově. Tentokrát vystoupí Dechová hudba Hasičanka z Horní Suché. Začátek v 16 hodin. V případě nepřízně počasí se program koná v sále Kulturního domu.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.