Vybírat nejlepší zdravotní sestru mohou odborníci, od srpna se zapojí i veřejnost.  

Odbor zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje odstartoval třetí ročník ankety Moravskoslezská sestra 2017. Smyslem akce konané pod záštitou ministra zdravotnictví, prezidentky České asociace zdravotních sester a hejtmana Moravskoslezského kraje je ocenit nejlepší zdravotnické pracovníky působící v regionu a poděkovat všem profesionálům, kteří s nasazením vykonávají zdravotnická povolání.

„Význam a poslání zdravotnické profese si většinou plně uvědomujeme, až když zdravotníky nutně pro sebe nebo pro své blízké potřebujeme. Pořádáním ankety jim chceme poděkovat za náročnou práci a záchranu zdraví,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer. Míní, že ocenění těch nejlepších zdravotních sester přispěje ke zvýšení společenské prestiže ošetřovatelského povolání i zájmu mladých lidí o tuto profesi.

Nominovat favority na nej… zdravotní sestru Moravskoslezského kraje v pěti kategoriích mohou odborníci do 31. května. Do ankety se bude moci zapojit i veřejnost, prostřednictvím internetových a facebookových stránek Moravskoslezského kraje bude moci hlasovat pro jednu svoji favoritku z patnácti finalistek vybraných odbornou porotou.

„Svou sestru mohou odborníci nominovat do 31. května v těchto kategoriích: sestra u lůžka, ambulantní a domácí péče, paliativní a hospicová péče, porodní asistentka a ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči. V srpnu a září bude moci hlasovat veřejnost. Na slavnostním galavečeru 12. října v aule VŠB-TUO pak oceníme vítěze v jednotlivých kategoriích. Zprostředkovaně tak poděkujeme všem zdravotníkům v našem kraji, protože si ocenění za svou nelehkou práci zaslouží,“ řekla vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Vratislava Krnáčová.

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.