TŘINEC / Zahájení sezóny 2016-2017 v podání třineckých hokejistů přejde do historie. Oceláři zvítězili v pěti úvodních zápasech, což se jim za 22 let jejich působení v extralize zatím nikdy nepodařilo.

V úvodním zápase sezóny porazil tým vedený zkušeným trenérem Vladimírem Kýhosem na vlastním ledě Pardubice (4:1). Tři body si Oceláři přivezli i z Plzně (1:2) a další vítězství vybojovali na vlastním ledě s Litvínovem (2:1). O zatím jediný bod přišli v hale Sparty Praha, kde zvítězili teprve na trestné nájezdy (3:4). V posledním zápase zase Třinečtí doslova roznesli na kopytech Karlovy Vary (7:0).

Oceláři tak získali čtrnáct bodů z patnácti možných a v tabulce české hokejové extraligy se vyjímají na prvním místě. Tak zdařilý úvod sezóny hala pod Javorovým vrchem ještě nikdy nezažila, a to ani v sezóně 2010 – 2011, kdy Oceláři vůbec poprvé v historii získali mistrovský titul. O dva roky později pak hokejisté Třince zvítězili v šesti ze sedmi úvodních zápasů sezóny

„Máme zkušený kádr a všichni si dobře uvědomujeme, jak důležité je každé vítězství. Každý bod, který získáme v úvodu sezóny, bude mít na konci základní části soutěže dvojnásobnou hodnotu. Nechlubíme se přehnaným optimismem a zároveň neodláme usnout na vavřínech. Když se týmu daří, všechno jde jako po másle. Důležité je, aby nás neopustila odhodlanost a úsilí, až přijdou první porážky,” prohlásil útočník Ocelářů Jiří Polanský.

(BA)

Překlad: Pygmalion

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.