KRYNICA-ZDRÓJ / Ve dnech 6. – 8. září se v polském městě Krynica-Zdrój uskuteční XXVI. Ekonomické fórum. Ústředním tématem letošního ročníku je heslo „Evropa tváří v tvář výzvám – jednota nebo rozkol?“.

Ekonomické fórum v lázeňském městě Krynica-Zdrój je nejvýznamnější ekonomická konference ve střední Evropě. Věnuje se aktuálním a podstatným tématům, souvisejícím s palčivými ekonomickými, sociálními a politickými problémy Evropy.

Krynica je již více než 20 let místem setkávání předsedů a členů vlád evropských zemí, klíčových představitelů EU, šéfů evropských firem, odborníků a ekonomů. Program konferencí v rámci fóra je připravován ve spolupráci s více než stovkou partnerů z oblasti byznysu.

Polský kulturně-osvětový svaz v České republice (PZKO) je dlouholetým účastníkem této významné události. Na letošním Ekonomickém fóru bude Hlavní výbor PZKO zastupovat pan Leszek Richter.

Účastníci fóra mají v plánu mj. zhodnocení nedávného varšavského summitu NATO, hledání odpovědí na otázky spojené s budoucností EU po Brexitu, analýzu spolupráce zemí Visegrádské skupiny, komentář k aktuální situaci na Ukrajině anebo shrnutí možných budoucích vztahů mezi Polskem a Ruskou federací.

V programu letošního fóra nebude chybět ani ekonomická tematika. Účastníci konference se budou snažit nalézt efektivní způsoby řešení aktuálních výzev globální ekonomiky a věnovat se debatám o budoucnosti eurozóny, zhodnotí energetickou politiku středoevropských zemí a zároveň se budou snažit hledat odpovědi na otázky, jakým způsobem inovativní technologie mění svět byznysu.

Neméně důležitou součástí krynických schůzek jsou i témata ze sociální oblasti. V letošním roce účastníci fóra zaměří svou pozornost zejména na prorodinnou politiku v regionu a zároveň prodiskutují příležitosti a rizika, jaká zemím EU přináší migrační krize.

Během akce budou udělena ocenění v následujících kategoriích: Člověk roku 2015, Firma roku 2015, Nová kultura nové Evropy a Nevládní organizace ze střední a východní Evropy.

Organizátoři očekávají na tři tisíce hostů z více než 50 zemí Evropy, Střední Asie a USA.


Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.