1. Troje ročních období

Kdy: pátek 16. února, 18.05
Kde: Bystřice

Na koncert z cyklu Troje ročních období zve v pátek večer obec Bystřice. Ve infocentru MUZ-IC vystoupí Altissimo Saxqartet.

2. „Kocia szajka” w knihovně

Kdy: pátek 16. února, 16.00
Kde: Cieszyn

Městská knihovna v Cieszyně zve na besedu se spisovatelkou Agatou Romaniuk, autorkou populární knižní serie Kocia szajka, která se odehrává v Cieszyně. Agata Romaniuk přečte úryvky ze své nové knihy.

3. Milan Michna a Trio Petra Litvory

Kdy: pátek 16. února, 17.00
Kde: Český Těšín

V kavárně-čítárně Avion zazní největší hity světové i tuzemské scény v podání oblíbených jazzmanů s hostem – trumpetistou Milanem Míšou Michnou.

4. Misterios del Amor – sefardské písně

Kdy: pátek 16. února, 18.00
Kde: Havířov

Zveme na výjimečný koncert do komorního sálu ZUŠ Leoše Janáčka. Vystoupí Misterios del Amor. Hlavním zaměřením skupiny je hudba sefardských židů, která je doplněna písněmi ze středomoří.

5. Cestovatelská přednáška

Kdy: pátek 16. února, 17.00
Kde: Český Těšín

Místní skupina PZKO Czeski Cieszyn-Park Sikory zve v pátek odpoledne na cestovatelskou přednášku. Hostem setkání v KASS Střelnice bude Bogusław Kołodziejczyk, který se s posluchači podělí o zážitky z návštěvy Galapážského souostroví.

6. Čokoládový festival

Kdy: od pátku 16. února do neděle 18. února
Kde: Ostrava

Čokoládový festival na Černé louce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Můžete se těšit na: workshopy, koncerty, stánkový prodej, soutěže. Pátek: 14.00-18.00, sobota: 10.00-18.00, neděle: 10.00-17.00.

7. Jarní prázdniny v Muzeu Trojmezí

Kdy: od úterý 13. února do neděle 18. února
Kde: Jablunkov

Všechny děti zveme do Muzea Trojmezí v Jablunkově, kde se u příležitosti jarních prázdnin hrají dobové hry – mlýn, kostky, ovčinec, vrhcáby, a probíhají tvůrčí dílny či kvíz o muzeu. Do pátku v čase 8.00-16.00 hod, v sobotu a neděli v čase 9.00-17.00.

8. Pěší výlet

Kdy: sobota 17. února, 11.50
Kde: Hrčava

Společně s turisty z PTTS Beskid Śląski se můžete tuto sobotu vydat na pěší výlet z Hrčavy do Mostů u Jablunkova. V 10.18 hod. odjíždí vlak z Českého Těšína do Mostů, odtamtud v 11.16 autobus na Hrčavu. Start v 11.50 z Hrčavy. Nutno vzít s sebou hole a mačky.

9. Alicja Majewska – písníčky Korcze a Andruse

Kdy: sobota 17 února, 18.00
Kde: Cieszyn

Alicja Majewska vystoupí v Divadle A. Mickiewicze. Uslyšíme její nejnovější písníčky, autory jsou Włodzimierz Korcz a Artur Andrus.

10. Výstava Iniciály

Kdy: od čtvrtka 15. února do pátku 29. března
Kde: Třinec

Galerie Města Třinec zve na první letošní výstavu. K vidění jsou výtvarná díla umělců dvou generaci z polské a české části Těšínského Slezska. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 15. února v 18 hod.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego