1. 100 let varhan v Ježišově kostele

📅 Kdy: pátek 3. listopadu, 18:00
📍Kde: Cieszyn

Varhany kostela Ježíšova v Cieszyně jsou největšími historickými koncertními varhanami na Těšínském Slezsku. V listopadu uplyne 100 let od chvíle, kdy světoznámá firma Wilhelm Sauer z Frankfurtu nad Odrou postavila svůj nástroj v Cieszyně. Na programu koncertu jsou velká varhanní díla, mimo jiné Johanna Sebastiana Bacha, Maxe Regera a Jana Gawlase, a také sborová hudba. Vstup na koncert je zdarma.

2. Jam session

📅 Kdy: pátek 3. listopadu, 20:00
📍Kde: Český Těšín

Kulturní centrum Strzelnica vás zve do jazzového klubu na večer plný hudby. Návštěvníky čekají živé improvizace – hudebníci budou tvořit hudbu přímo na místě, před zraky publika.

3. Vzpomínkové setkání na hřbitově v Karviné Mexiko

📅 Kdy: sobota 4. listopadu, 10.00
📍Kde: Karviná-Mexiko hřbitov

Farnost Slezské církve evangelické v Karviné a Sdružení OLZA PRO si Vás dovolují pozvat na starý evangelický hřbitov v Karviné-Mexiku na vzpomínkové setkání u příležitosti 120. výročí jeho založení. Po skončení slavnosti jsou všichni zváni k pokračování úklidových prací.

4. Tradiční zabijačka

📅 Kdy: sobota 4. listopadu, 17.00
📍Kde: Třinec

Místní skupina PZKO Třinec-Sídliště vás zve do Domu PZKO A. Vavroše na tradiční „zabijačku“. Program je překvapením, zahraje DJ Roman Grygar a jako obvykle bude v nabídce chutná kuchyně Ferdy Krause.

5. Těšínský hudební dušičkový festival

📅 Kdy: sobota 4. listopadu, 17:00
📍Kde: Cieszyn

V Národním domě se uskuteční koncert z cyklu „Cieszyn zpívá“. Přátelé Cieszyňského kulturního centra, místní zpěváci, tentokrát zazpívají na počest zemřelých básníků aby dokázali, že píseň není jen hudba, ale také krásný text.

6. Halloween v zoo

📅 Kdy: sobota 4. listopadu, 11.00-16.30
📍 Kde: Ostrava

V ostravské zoo se bude konat každoroční halloweenská akce. Program začne v 11.00 hodin ve vzdělávacím centru, kde si děti budou moci vydlabat dýně na lampiony. Připraveny jsou i další atrakce a soutěže a v 16.30 vyrazí od hlavního vchodu lampionový průvod.

7. Přehled dětských folklorních souborů

📅 Kdy: sobota 4. listopadu, 14.30
📍 Kde: Český Těšín

Centrum volného času Amos vás zve do Pink arény na přehlídku dětských folklorních souborů Těšínského Slezska. Vystoupí Olšinka z Orlové, Łączka z Bystřice, Úsměv z Opavy, Soubor písní a tanců z Cieszyna a hostitel akce – Slezanek.

8. Podzimní setkání s divadlem

📅 Kdy: neděle 5. listopadu, 16.00 hodin
📍 Kde: Střítež

MS PZKO Střítež vás zve do místního kulturního domu na podzimní setkání. Na programu je divadelní představení, prezentace a předání cen ve výtvarné soutěži „Moja wioska/moje obec“, chutné pohoštění. Ochotnické divadlo MS PZKO Komorní Lhotka zahraje představení „Pinióndze na ceście“.

9. Aleja rocka symfonicky

📅 Kdy: neděle 5. listopadu, 18:00
📍 Kde: Cieszyn

Přijďte do Divadla A. Mickiewicze na mimořádný koncert, na kterém se na jednom pódiu sejde symfonický orchestr, sólisté, sbor a tanečníci z Ukrajiny a polská rocková skupina Żuki. Bude to úžasná show s moderními vizuálními a světelnými speciálními efekty. Uslyšíme symfonické znění písní takových umělců, jako jsou The Beatles, Tina Turner, Led Zeppelin, Pink Floyd, AC/DC, Queen a další.

10. Rákosníček a jeho rybník

📅 Kdy: neděle 5. listopadu, 16:00
📍 Kde: Karviná

V rámci cyklu „Pohádkové neděle“ v Městském kulturním domě v Novém Městě se tentokrát děti mohou těšit na Rákosníčka, roztomilého zeleného skřítka sršícího nápady. Vyražte s námi do jeho světa, plného hravosti, humoru a písniček. Uvádí: Divadlo Scéna Zlín

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego