TŘINEC / MajDay je extrémní výzva nejen pro profesionální sportovce, ale pro všechny, kteří si chtějí vyzkoušet překonávání netradičních překážek. Akci doprovázel sportovní veletrh a hudební večer.

Organizátoři připravili téměř devítikilometrovou trasu, která vedla nejen po souši, ale také přes řeku Olzu. Výzva prověřila nejen kondici, ale také všestrannost, obratnost a chytrost soutěžících, kteří museli na trase překonat více než 40 netradičních překážek. Všichni bojovali až do konce a v cíli byli na sebe hrdí, že překonali svá omezení. Závod dokončilo 320 dvojic a 73 jednotlivců.

A co na to říkají sami sportovci?

„Soutěže se účastníme pravidelně od jejího vzniku. Nikdy jsme nechyběli na startu. Trasa je vždy zajímavá, vždy jiná, vždy nás překvapí něčím novým,“ nadšeně vyprávěli Maciej Szewczyk a Jakub Kadłubiec, zablácení, unavení, ale spokojení. „Jsme rádi, že se závodu účastní už další generace, protože naše děti běžely v dětské kategorii. Protože život není jen zábava, ale i výzvy,“ dodal Kadłubiec, spokojený nejen se sebou, ale i s výkony svých synů.

Na start se postavila i Magdalena Ćmiel. Nebyl to její první start v soutěži, ale dosud se zúčastňovala běhu se svými kamarádkami. Letos poprvé běžela se svým manželem.

„Je to skvělý závod, skvělá atmosféra. Poprvé poběžím s manželem, bude to zkouška našeho vztahu,“ smála se na startu. Neděsila se snad toho, že se na trati bude muset vyválet v bahně nebo že se bude muset ponořit do špinavé vody? „Ne, vůbec ne, právě to dělá závod zajímavým. Můj manžel mi byl velkou oporou, pomáhal mi, jak jen mohl. Mokré boty? Mokré oblečení? To mi vůbec nevadilo,“ dodala po závodě.

Z vítězství se radovala Ivana Ruszová, která trasu absolvovala s kamarádkou Žanetou Húdokovou. „Vítězství je pro mě velkým překvapením, na startu jsem poprvé, nikdy jsem se nezúčastnila žádného závodu obecně. Trénovala jsem šest týdnů před závodem, ale teď už vím, co musím zlepšit. Není to jen o běhu, ale také o obratnosti, silných rukách,“ radovala se Iveta Ruszová. Nutno dodat, že Ruszová vede aktivní život, s manželem jezdí na kole a chodí po horách. Největší relaxací je pro ni ale procházka po práci na Kozubovou. Někdy se jí podaří vystoupit na vrchol i třikrát týdně.

Jaké sporty můžete provozovat v Třinci?

Součástí soutěže byl i „Festival pohybu“, kde se prezentovaly sportovní kluby, které působí v Třinci a okolí. Děti dostaly kartičku, na kterou sbíraly razítka z jednotlivých stanovišť, která sportovní kluby připravily. Tímto způsobem se seznámily s jejich činností.

„Akce si získala dobré jméno, lidé na akci přicházejí s dětmi. Spokojené jsou i sportovní kluby, protože mohou prezentovat svou činnost a propagovat svou práci,“ uvedla jedna z organizátorek akce Lucie Fremrová.

Závěrečnou tečkou byly koncerty, během nichž vystoupila řada zajímavých hudebních skupin. Ty hrály až do pozdních nočních hodin.

Přeložený článek

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego