1. Dolański Gróm

Kdy: pátek 23. června, 16.00
Kde: Karviná

Zveme Vás na festival Dolański Gróm, který se bude konat v areálu Lodiček v Parku Boženy Němcové a nabídne opravdové hudební lahůdky z polské i české scény. Vystoupí: Curcuma, Happysad, Pražský výběr a KOMBII.

2. Rockové legendy za doprovodu symfonického orchestru

Kdy: pátek 23. června, 20.30
Kde: Ustroň

V ustroňském amfiteátru zazní legendární rockové písníčky za doprovodu symfonického orchestru Artis Symphony Orchestra. V rámci koncertu “Legendy Rock’a Symfonicznie – Tribute to Hendrix, Winehouse, Cobain, Joplin, Morrison” s orchestrem vystoupí známí vokalisté, např. Wojciech Cugowski.

3. Zahájení lázeňské sezóny

Kdy: od pátku 23. června do neděle 25. června.
Kde: Ustroň

V polském Ustroni bude probíhat slavnostní otevření lázeňské sezóny. Na programu budou koncerty a další atrakce.

4. Dny Wisly

Kdy: od pátku 23. června do neděle 25. června.
Kde: Wisla

Polská Wisla připravila na tento víkend opravdu pestrý program. V pátek se můžete těšit např. na „smażeni wajeśnicy”, workshopy pletení svatojánských věnců, vystoupení lidových kapel, pouštění věnečku po vodě. V sobotu proběhnou koncerty, taneční vystoupení, zábava. V neděli – animace pro děti, kulinářský workshop, umělecký workshop a další.

5. Tradiční srnčí hody

Kdy: sobota 24. června, 12.00
Kde: Dolní Žukov

Myslivecký spolek v Dolním Žukově zve na výstavu do místní hájenky. Na akci můžete ochutnat tradiční mysliveckou kuchyni – srnčí na smetaně, srnčí guláš nebo zvěřinové klobásy.

6. Mezinárodní svatojánský folklorní festival

Kdy: sobota 24. června, 15.00
Kde: Bystřice

V sobotu v Bystřici ožijí krásné tradice a zvyky. V Parku PZKO od 15 hodin vystoupí regionální soubory: Trowniczek, Łączka, Olza, Bystrzyca, Zaolzi , Nowina, Bezmiana, Jan Kubeczka, SZPiT Katowice, FK Fogáš. Můžete se také těšit na svatojánský program, dílničky, jarmark a tradiční dobroty.

7. Československý Panzershow

Kdy: sobota 24. června, 8.00-17.00
Kde: Návsí

Restaurace U Mrózka v Návsí bude hostit 11. ročník mezinárodní modelářské akce. Proběhne zde výstava a soutěž modelu, dobový římský tábor, zbraně, výstroj a ukázky vojenských uniforem.

8. Historia Magistra Vitae

Kdy: sobota 24. června, 10.00-22.00
Kde: Návsi

Jste srdečně zváni na výlet do minulosti. V dobových uniformách za doprovodu hudby se seznámíte s vojenskou historii. Akce se uskuteční v Kulturním areálu U Kostela. Dobové vojenské tábory (Římané, mušketýři, 2. Světová válka). Občerstvení zajištěno.

9. Księżniczka na opak wywrócona

Kdy: sobota 24. června, 17.30
Kde: Český Těšín

Polská scéna Těšínského divadla zve na premiéru nové hry. Diváci uvidí komedii „pláště a dýky” od španělského barokního dramatika a básníka Pedra Calderón de la Barca.

10. Svátek čaje

Kdy: sobota 2. července, neděle 3. července
Kde: Cieszyn

Milovníky čaje zveme o víkendu na Zámecký vrch. Můžete se těšit na pestrý program: ochutnávky čajů, workshopy, koncerty, přednášky, besedy, rodinnou zónu čí rukodělný jarmark.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego