1. Zimní mini zoo

Kdy: od čtvrtka 6. ledna do pátku 7. ledna, 9.00-17.00
Kde: Český Těšín, Nábřeží míru u KaSS „Střelnice“

KaSS Střelnice zve všechny malé a velké milovníky zvířat na tradiční zimní mini zoo, které bude k vidění na Nábřeží míru u „Střelnice“.

2. Novoroční sraz na chatě Skalka

Kdy: sobota 8. ledna, 10.30
Kde: Mosty u Jablunkova, chata Skalka

Společně s turisty z PTTS „Beskid Śląski” se můžete v sobotu vydat na Skalku. Novoroční sraz na chatě Skalka v 10.30. K chatě můžete dojít libovolnou trasou.

3. Dom Otwarty – preméra Polské scény

Kdy: sobota 8. ledna, 17.30, neděle 9. ledna, 17.30
Kde: Těšínské divadlo, Český Těšín

Na sobotní večer Polská scéna Těšínského divadla chystá premiéru nové hry. První představení v novém roce režíroval Adam Sroka. Jedná se o hru Michala Baluckého „Dom otwarty”, která sleduje jednu měšťanskou rodinu v Krakově 19. století.

4. Pogorské koledování

Kdy: sobota 8. ledna, 17.00
Kde: Pogórze, Kostel Nejsvětější Panny Marie

Farnost v Pogórzu u Skočova zve na koncert koled, který bude spojen s charitativní sbírkou. Vystoupí Halina  Frąckowiak a laureáti soutěže Rozśpiewane Boże Narodzenie.

5. Koncert koled ZPiT Ziemi Cieszyńskiej  im J. Marcinkowej

Kdy: neděle 9. ledna, 17.00
Kde: Cieszyn, Dom Narodowy

Výjimečný koncert koled v podání souboru Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Cieszyńskiej im. Janiny Marcinkowej proběhne v neděli v cieszyňském kulturním domě. Diváci se mohou těšit na tradiční koledy a polský folklór.

6. Betlémy, zvyky a tradice

Kdy: do neděle 9. ledna
Kde: Ostrava, Slezskoostravský hrad

Ještě do 9 ledna je možné shlédnout výstavu s vánoční tematikou. Na výstavě je představena dávnější historie – lidové Vánoce v chalupě v kontrastu s měšťanskými Vánocemi, a to jednak aranží vánočních stolů, výzdobou interiéru i exteriéru a stromečky.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.