HNOJNÍK / Mikuláš zavítal také do Polské mateřské školy v Hnojníku. Děti navštívil v úterý 7. prosince.

Jelikož původně plánované odpolední setkání s Mikulášem se nemohlo uskutečnit kvůli covidu, podobná akce se konala v rámci dopoledních aktivit ve školce, avšak bez rodičů a prarodičů.

Mikuláš dorazil kolem 9.30. Děti ho přivítaly básničkami, písničkami a tanci. Starší měly na hlavách stylové čepice.

Mikuláš potom prohlásil, že při hledání hodných dětí našel takové právě v Hnojníku. Zmínil se také o tom, že za rok přijde znovu, s tím, že nejstarší děti budou již žáky polské základní školy. Celé setkání trvalo zhruba hodinu a uskutečnilo se v té správné předsváteční atmosféře.

Jeden z mikulášských dárků

Vedoucí mateřinky Halina Smoloń prozradila, že dárky pro děti zajistila polská organizace Macierz Szkolna, zatímco za Mikuláše se převlékl učitel z hnojnické polské základní školy Adam Klus. Kdyby na jeho místě byl některý z otců, děti by ho mohly poznat po hlase nebo podle bot. 

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.