JISTEBNÁ (BESKYDSKÁ TROJVES) / 2. Vánoční jarmark v Jistebné se uskuteční v neděli 5. prosince v místním Parku Pawła Stalmacha. Akce začíná v 9.00 hodin.

V parku, který letos získal díky rekonstrukci nový vzhled, bude na všechny návštěvníky čekat mnoho atrakcí. Nebude chybět řada stánků s výrobky lidových tvůrců, včetně těch s certifikátem značky „Górolsko Swoboda produkt regionalny®”.

Vánoční jarmark v Jistebné v roce 2020

Ve 14.30 hodin přijde řada na odhalení a posvěcení Jistebnického Betléma a poté setkání s Mikulášem. V 16.00 hodin je v plánu rozsvícení stromečku. Padesát občanů Trojvsi obdrží zdarma stromeček od Lesní správy Visla.

Chystá se také koncert zpěváka Mateusze Mijala. Mateusz Mijal přišel na svět v roce 1986 ve městě Jasło. Tam také absolvoval základní školu a gymnázjum, poté pokračoval ve vzdělání na státní hudební škole „Państwowa Ogólnokształcąca Szkoła Muzyczna v Krakově. Koncertoval společně s hudební skupinou „Ich Troje” a byl zpěvákem kapel „Skangur”, „Dukat” a „Chłopacy”.

Mateusz Mijal: „W Zakopanem Cię poznałem“

Díky tomu, že se v roce 2012 vydal na sólovou dráhu, stal se z něho zpěvák známý v celém Polsku. K jeho nejpopulárnějším písním patří „Winny” (s raperem Liberem), „Niech się ludzie śmieją”, „Zabijasz mnie”, „Coś na później” či „W Zakopanem Cię poznałem.”

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.