ČESKÝ TĚŠÍN / Přiblížit pohnuté události před třiceti lety si klade za cíl Sametový týden, který pro své studenty připravil tým Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně.

Iniciativu Sáhni si na samet zahájili dnes ve škole náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství Stanislav Folwarczny a ředitel Albrechtovy střední školy Pavel Cieslar.

Na studenty čeká řada besed, které jim mají vysvětlit podstatu 17. listopadu, jak rovněž různé vizuální počiny. Navíc ve školní jídelně probíhá týden „gurmánských specialit“ , tedy jídel oblíbených v 80. a 90. letech. V pondělí 11. listopadu si studenti mohli pochutnat na kuřecím plátku s broskví a plátkem eidamu.

Na školní chodbě je k vidění  „sametová“ výloha, s níž studentka školy vyhrála prestižní soutěž pro mladé aranžéry.  Ve vstupním prostoru školy se nachází upoutávka, která se bude každý den měnit.

(gam)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego