Divadelníkům, ale i členům a příznivcům Polského kulturně-osvětového svazu v Ostravě začínají letní prázdniny. Ještě předtím však bylo skutečným potěšením hostit na našem posledním předprázdninovém setkání (25.6.2024), tentokrát ve zdech Ostravské univerzity (na katedře polonistiky), ředitele Polské scény Těšínského divadla Bogdana Kokotka.

Dozvěděli jsme se nejen o započaté rekonstrukci divadelní budovy a s ní spojených organizačních změnách, ale především o plánovaných premiérách a divadelních akcích v příští umělecké sezóně.

Polská scéna na cestách

Od září přivítá Polská scéna své diváky na druhém břehu řeky Olzy, v Divadle Adama Mickiewicze, kde bude první premiérou představení „Romeo a Julie“.

Divadelní soubor bude i nadále se svými představeními cestovat nejen po stálých scénách v našem regionu (Třinec, Karviná, Havířov a Orlová), ale bude vystupovat i v Polsku a mimo něj… Koncem srpna uvede v rámci divadelní přehlídky Scéna bez hranic v industriálním prostředí Dolu Barbora v Karviné a v říjnu v Praze oblíbenou hru Křivý kostel.

Moc děkujeme za společně strávené odpoledne plné rozhovorů nejen o divadle a držíme pěsti, aby se rekonstrukce divadla podařila dokončit podle plánu a herci měli možnost se co nejdříve objevit na jevišti Těšínského divadla.

Barbara Bubik

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.