Počasí v obci Jastrzębia Góra je i nadále pěkné. Na druhém termínu Zelené školy, kterou pořádá Kongres Poláků v ČR, pobývá 108 osmáků z Bystřice, Českého Těšína, Hnojníku a Dolní Lutyně.

„Vypadá to, jako by si konec září vyměnili s červencem,“ hlásí plní dojmů účastníci Zelené školy. Program je organizován tak, že se dvě skupiny střídají ve výletech, ale večery a volné dny tráví společně.

Už stihli navštívit nejzajímavější místa Jastrzębie Góry, jako je Lisi Jar v Přímořském krajinném parku, Severní hvězda nebo krásný Jastrzębský útes. Velkým lákadlem byl také Slowinský národní park s pohyblivými dunami.

Ranní cvičení u mořske

Nejodvážnější žáci si ráno zacvičili na mořském břehu, odměnou za brzké vstávání jim byly krásné východy slunce.

Ve středu se na pláži konal sportovní den pro všechny školy, který zahrnoval zajímavé sporty, jako je plážové ragby a spike ball. Velké vzrušení vyvolal štafetový duatlon, který se skládal z běhu a závodění ve vodě. Sportovní vzrušení završil večerní fotbalový turnaj na skvěle osvětleném hřišti.

Pohodové děti, spokojení učitelé, dobré jídlo, skvělé počasí, spousta smíchu, atraktivní výlety a zábava… To je letošní Zelená škola u Baltského moře!

Grzegorz Łuński

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego