TĚRLICKO /Dnes je poslední den Těrlického filmového léta, které probíhá od 10. do 12. září v těrlickém kině Svoboda. První den festivalu byl velmi úspěšný.

„Cierlicko jsem si vždy spojovala s dobrým filmem. Když jsme se sem před pěti lety přestěhovali, zjistila jsem, že právě takový filmový víkend mi tu chybí. Když se podívám do sálu a na další projekce, vidím, že nejsem jediná. Jsem ráda, že z této komorní události z počátku 90. let vzešlo tolik dobrého.

Inspiraci zde čerpala například Jolanta Dygoś, ředitelka festivalu Kino na hranici. Zdá se mi, že po této pandemické přestávce mají takovéto malé festivaly smysl a pomáhají lidem vrátit se do kin,“ řekla v úvodu Elżbieta Štěrba Molenda, organizátorka letošního festivalu.

Zajímavý program na nedělní odpoledne

Dnes se v kině konají čtyři projekce. Do světa politiky vás zavede životopisné historické drama Romana Polanského „Oficer i szpieg”. Dojemný příběh chlapce nespravedlivě odsouzeného na 25 let vězení za znásilnění a vraždu mladistvé dívky představí film Jana Holoubka „25 lat niewinności. Sprawa Tomka Komendy”.

Kromě filmů je v jedné z místností Kulturního domu v Těrlicku k vidění výstava fotografií Wiesława Przeczka, který byl přítomen již na prvním ročníku CieLaF v roce 1993.

Celý program a podrobné informace najdete na adrese www.cielaf.cz.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.