Na jaře se do rekonstrukce svého sídla pustili také členové Místní skupiny PZKO z Věřňovic. Výměnu pěti oken ve velkém sále zadali stavební firmě, ostatní práce budou kvůli nedostatku peněz dělat už svépomocí.

„Původně jsme měli v úmyslu renovovat rovněž vnější fasádu. Měli jsme však peníze jen na nákup potřebného materiálu, který je stále dražší. Musíme tedy počkat. O dotacích si naše skupina PZKO může nechat jen zdát,“ postěžoval si předseda Marcel Balcárek.

Před čtyřmi lety organizace z vlastních prostředků uhradila náklady na renovaci střechy nad hlavní budovou ve výši téměř 150 tisíc korun. Malá přístavba s klubovnou a sociálním zařízením stále čeká na novou střechu.

„Letošní renovace stála již téměř 110 tisíc korun. To je konec našich možností. Již více než rok nejsme schopni generovat žádné příjmy ani z pronájmu, ani z vlastních akcí,“ vysvětlil prezident Balcarek.

Minulý víkend se tedy členové organizace pustili do opravy vnitřní fasády hlavního sálu svépomocí. Ještě musí vymalovat stěny a provést generální úklid. Chtějí mít hotovo ještě před letními prázdninami, protože v létě je Dům PZKO základnou pro tábory a další akce pořádané společně se spřáteleným spolkem Posejdon.

Na fotografiích: prezident Marcel Balcarek, jeho bratr Robert a moderátor Józef Kubatko a viceprezident Józef Toboła.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.