KARVINÁ / Dolański Gróm – již tradiční karvinský rockový festival propagující polskou hudbu se loni nemohl konat kvůli pandemii koronaviru.

Organizátoři, Místní skupina PZKO v Karviné-Fryštátu, stanovili náhradní termín na 19. června 2021. Vzhledem k nepříznivé epidemické situaci však není jisté, zda se festival bude moct konat i v tomto termínu.

„Organizátoři MS PZKO Karviná-Fryštát se proto rozhodli připomenout divákům svou oblíbenou akci prostřednictvím výstavy, která připomíná desetiletou historii festivalu,“ vysvětluje za organizátory Marek Matuszyński.

Občané Karviné mají ode dneška možnost vidět výstavu pod širým nebem s názvem „Oblicza Grómu – Tváře Grómu“. Výstava prostřednictvím velkoformátových panelů připomíná atmosféru této oblíbené akce za posledních deset let.

Výstava byla instalována na plotě v centru Karviné na ulici Karola Śliwky. Na jednotlivých panelech budou moci kolemjdoucí vidět různé tváře festivalu „Dolański Gróm“.

Výstavu připravili organizátoři z MS PZKO Karviná-Fryštát za podpory Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě. A jelikož se výstava koná ve stejnou dobu, jako sčítání lidu, na fotografiích je také zmíněna akce „Wpisuję polská“.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.