KARVINÁ / Březen se v České republice slaví jako Měsíc čtenářů. Regionální knihovna v Karviné při této příležitosti připravila pro malé i velké čtenáře několik nabídek.   

1. Člověče nezlob se

„Na březen máme připravené tři akce, z nichž jedna je hra Člověče nezlob se.  Každý rok společně s karvinskou polskou základní školou pořádáme  takovou mezigenerační soutěž ve hře Člověče nezlob se.  Epidemiologická situace to bohužel v tuto chvíli neumožňuje, proto  jsme se rozhodli vyhlásit  fotografickou soutěž. Bylo by hezké, kdyby děti pokračovaly v této tradici  doma a poslaly  nám fotky, jak hrají Člověče nezlob se doma. Fotografie můžou posílat do 31. března na  e-mailovou adresu polske@rkka.cz. Nejlepší z nich budou odměněni“ – vysvětluje vedoucí polského oddělení knihovny Marcela Wierzgoń.  

2. Anketa

Kromě toho knihovnice připravily pro čtenáře anketu, ve které chtějí zjistit, jaké  knihy jejich čtenáři rádi čtou. Anketa je anonymní, ale lidé, kteří uvedou  své jméno, mohou  vyhrát knižní ceny.  

„Vždy  se snažíme kupovat knihy, které naše čtenáře zajímají. A jelikož se nyní nesetkáváme  se svými čtenáři, vymysleli jsme anketu. Přišlo již   30 odpovědí,“  dodává  vedoucí knihovny.  

Čtení před odpoledním odpočinkem

„Posledním projektem plánovaným na tento měsíc je čtení úryvků z knihy Beaty Ostrowicke. 22.  března ve 12:30 na našem youtube kanálu si budete moci  poslechnout úryvky  „Příběhů  ze starého podkroví“. Akce je věnována především dětem před  odpoledním odpočinkem,“ dodává Marcela Wierzgoń.  

(NS)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.