ČESKÝ TĚŠÍN / Scéna Bajka Těšínského divadla připravuje nové představení. Tentokrát loutkáři zvolili hru Boženy Němcové  Čert a Káča.

Herci Scény Bajka už začali zkoušet. I když prozatím pouze u sebe doma, protože nejbližší dva týdny jim bylo nařízeno pracovat  na dálku, online.

„Bude  tam spousta písniček  a živá hudba. Takže  teď během dvou týdnu se doma učíme hrát na  hudební nástroje. V představení  budeme hrát na heligonku,  kytaru, takže se máme co učit,“ říká Jakub Tomoszek, ředitel Scény Bajka Těšínského divadla v Českém Těšíně.  

Premiéra je  naplánována na Den dětí. „Doufáme,  že budeme moci zahrát novou  hru přímo před diváky. Zejména proto, že se jedná o podívanou pod širým  nebem a věříme tomu, že už budeme moci hrát venku,“ říká  Tomoszek. 

Oznamuje také,  že pokud to současné předpisy dovolí, bude možné později, po premiéře, která se bude hrát na náměstí v Českém Těšíně nebo na jiném podobném místě (dosud nebylo určeno), pozvat Scénu Bajka do mateřské školy, kde herci zahrají pohádku na předškolním hřišti.                       

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.