ČESKÝ TĚŠÍN / Další inscenací, kterou připravuje v podobě filmu Loutková scéna Bajka Těšínského divadla, je Pinocchio. Snem herců Bajky je připravit pohádku jako dárek k Velikonocům.

„Jsme v polovině. Pokud vše půjde dobře a podle plánu, od patnáctého začneme s natáčením, pak budeme mít celý film připravený na Velikonoce. Zda se podaří plán realizovat, ukáže čas a současná epidemická opatření,“ říká umělecký ředitel loutkové scény Jakub Tomoszek.

Jedná se o druhou produkci tohoto typu loutkoherců z Českého Těšína. První byla „Velká policejní pohádka“ Karla Čapka, o které jsme psali.  Tomoszek nám tehdy v rozhovoru pro náš web řekl, že nahrávání takové pohádky je něco úplně jiného než hraní před kamerou umístěnou v hledišti.

A že herci Bajki už mají s kamerou určité zkušenosti, natočení další inscenace před Velikonocemi vypadá reálně. „Samozřejmě, pokud budeme moci přijít do práce. Nemůžeme nahrávat online ze svých domovů,“ dodává Tomoszek.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.