JABLUNKOV / Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKi) vydalo v polovině ledna knihu nazvanou „Obrazki Rafała kreską malowane “ věnovanou Kazimierzovi Mrózkovi „Rafałovi“.

Kdo byl Kazimierz Mrózek?

Kazimierz Mrózek, pro přátele Rafał, byl grafik, ilustrátor, milovník kultury, povoláním fyzioterapeut, ale především to byl muž s velkým srdcem, oblíbený ve společnosti.

Publikace byla vytvořena z iniciativy Stanisława Gawlika, Jablunkovské centrum kultury a informací poskytlo finanční prostředky na její vydání.

Co najdete v knize?

„Vzpomínky členů rodiny, přátel, kolegů. Rafała vzpomínají mj. členové souboru Blaf, generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Samozřejmě v publikaci můžete obdivovat ilustrace „Rafała“, které namaloval u příležitosti akce Gorolski Święto, plesů, divadelních představení. Vytvořil také ilustrace pro knihy,“ uvedla Gabriela Niedoba, ředitelka JACKi.

Kniha má  500 výtisků a 132 stran. Graficky ji připravil Janusz Kurzeja. „Kniha se těší velkým zájmem,“ dodala Gabriela Niedoba. Knihu lze získat zdarma v sídle JACKi.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.